Taller d’escriptura | Microrelat: autoficcions, anecdotaris i mitologies

Descripción

Un microrelat és una forma narrativa breu, que rarament supera la pàgina d’extensió i que es diferencia del conte tradicional per les seves trames ambigües, personatges esbossats, llenguatge obert a múltiples interpretacions i finals sorprenents. Es tracta d’un artefacte literari mínim, des-generat, proteic, intertextual, que necessita l’activa participació de les lectores. La seva narrativa mínima i el seu potencial estètic està ple de significats subterranis.
Alhora, l’autoficció, ja sigui en micro o no, se situa entre l’autobiografia i el relat inventat, és un moviment en vaivé, alterna dades, personatges, temps o espais reals i ficticis. Una autoficció és sempre una història que compleix dos requisits: les autores empíriques narren el relat, i els fets ficcionats poden ser creats a partir de successos reals o no.
Aquest taller es centrarà en l’exploració de la veu pròpia i la seva textualitat. Partint dels eixos especulatius que vertebren l’autoficció com a mètode de recerca i exploració personal, escriurem alguns microrelats que ens permetin qüestionar els límits entre la veritat, la realitat i la ficció a partir d’un enunciat mínim.
Per fer-ho, llegirem i comentarem alguns fragments i microrelats publicats d’autores com Sabina Urraca, María Bastarós, Andrea Abreu, Ursula K. Le Guin, Irene Solà, Marta Bassols, Luki La Puti, Teodora Inostroza, Valentina Kaoz, Ofelia Shingami, Pichón Reyna, Saturnalia, Eli Clare, Magalí Etchebarne, Luis Diaz, Aida González Rossi, Jorge Gumier Maier, Pedro Lemebel, Lucía C. Pino, Sally Berry, Rosario Bléfari, Cecilia Vicuña, etc.

Profesorxs:

Núria Gómez Gabriel
Núria Gómez Gabriel (Barcelona, 1987) és investigadora i comunicadora cultural. La seva pràctica travessa les pedagogies crítiques, la curadoria d’art contemporani i l’escriptura d’assaig. Doctora en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra, també exerceix com a docent universitària en diverses institucions educatives, incloent-hi l’Escola Massana (UAB), BAU i l’ESCAC. El seu treball s’ha presentat en institucions com el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía, La Casa Encendida, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Arts Santa Mònica, TABAKALERA, CA2M entre altres. Ha publicat els llibres d’assaig «Love me, Tinder» (Temas de Hoy, 2019) i «Traumacore. Crónicas de una disociación feminista» (Cielo Santo, 2023).

Reserva tu plaza

35,0040,00

De 18:00 a 21:00
19 de juny
Con Núria Gómez Gabriel
SKU N/A Categorías: ,

Puedes pagarlo de forma fraccionada si te resulta más cómodo.

Escríbenos a: hola@crisicoop.org
Carrito de compra
Scroll al inicio